Tjäna pengar på OnlyFans 2024: Guide till inkomster genom webcam


OnlyFans är en unik social medieplattform där vissa kreatörer tjänar enorma pengar. Där kan fans följa sina favoriter och betala för en prenumeration på deras innehåll.

Plattformen har blivit väldigt stor inom ”vuxenunderhållning” och även amatörer kan tjäna en hel del på att skapa innehåll som folk efterfrågar. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta för att tjäna pengar på OnlyFans!


Glöm inte kolla in vår långa lista på svenska tjejer som är aktiva på OnlyFans!


Screenshot OnlyFans Registrering

Vad är OnlyFans?

OnlyFans är en plattform där kreatörer kan dela egenproducerat innehåll. Det som skiljer OnlyFans från andra sådana plattformar, är att de tillåter även vuxet innehåll. För att ta del av innehållet behöver tittarna betala, och därigenom kan även kreatören tjäna pengar.

Du kanske även vill läsa om hur många procent av kvinnor som tittar på porr!

OnlyFans har funnits sedan 2016 och grundades av Timothy Stokely, en tech-entreprenör från Storbritannien. Eftersom de tillåter sexuellt innehåll på OnlyFans finns de endast som hemsida och inte som till exempel app till iPhone, då den typen av innehåll inte är tillåtet enligt Apples avtal.

En stor del av innehållet på OnlyFans är just av sexuell natur. Det är dock inte uteslutande det som går att göra. Det finns till exempel personliga tränare, musiker, matbloggare och kändisar med mera, som skapar innehåll kring sig och sina intressen. Men ska vi vara ärliga så är det i första hand en sajt för vuxenmaterial. Bland kreatörerna hittar du både kända och mindre kända skådespelare från porrindustrin, sexarbetare, modeller och en hel del glada amatörer som vill tjäna en extra hacka på att producera erotiskt innehåll.

Hur många användare finns det på OnlyFans?

Enligt deras egen LinkedIn har OnlyFans år 2021:

 • Över 70 miljoner registrerade användare.
 • Över 1 miljon content-kreatörer.
 • Betalat ut över 2 miljarder dollar till sina kreatörer.

Vad gör man på OnlyFans?

På OnlyFans kan man dela ocensurerade bilder och video, samt hålla i live-streams där man har direktkontakt med sina följare. En kreatör kan också hålla kontakten med sina prenumeranter genom en meddelandefunktion. Där kan du uppdatera om kommande liveshower, exklusivt innehåll med mera. Just möjligheten att gå live är en del av det som lockar många tittare. Det blir mer personligt än en vanlig pornografisk film eller liknande. Det är själva känslan av bekantskap med kreatören, som ger den där extra kittlande känslan som är värd för tittaren att betala för.

Du som har ett konto på OnlyFans kan välja att antingen ha det öppet helt gratis, eller som en låst prenumeration som tittare måste betala för. Du kan även ställa in vad en prenumeration kan kosta hos dig. Förutom just prenumerationen finns det lite andra sätt att tjäna pengar, även för dig som valt att ha ditt konto öppet och gratis.

Vilka sätt kan man tjäna pengar på OnlyFans?

Här kommer en lista på olika sätt som du kan tjäna pengar på OnlyFans.

Prenumeration

Standardsättet att tjäna pengar. Din sida kan vara låst för allmänheten och bara tillgänglig genom betald prenumeration. Kreatören sätter själv priserna mellan $4,99 och $49,99 per månad för att prenumerera på deras kanal.

Pay-per-view

Du har möjlighet att släppa exklusivt pay-per-view content. Det är till exempel särskilda filmer som är extra speciella som vissa fans kanske är redo att betala extra för att få se.

Det går även att skicka låsta meddelanden till dina prenumeranter där du skickar foton eller videos till alla som följer dig, men som de måste betala för att få se. Om du är bra på att flirta/fresta/marknadsföra dina inlägg så kommer du snabbt märka att det här är ett bra sätt att tjäna extra på din kanal.

Dricks

Fans kan skicka dricks till dig med en enkel knapptryckning under dina inlägg. Om du lägger upp bra innehåll som folk vill se är det större chans att få dricks. Du kan även passa på att nämna det i videon, som en ”call to action” där du i slutet säger: ”Om du gillade vad du såg, glöm inte att lämna en liten slant i dricks!”

En annan strategi med dricks är att erbjuda särskilda tjänster för förbestämda summor. Till exempel en personlig videohälsning för en viss summa eller liknande. Generellt gäller att: ju mer personligt du gör det, desto mer är fans villiga att betala.

Custom Content

Du kan låta dina fans beställa custom videos, alltså videos med specifika önskemål. Många stora kreatörer tjänar en större del av sina pengar på det sättet. Det kan till exempel handla om att göra videos iklädd speciella underkläder, att du äter något framför kameran, eller pratar om något specifikt. Fantasin sätter gränserna för vad det kan handla om, men du kan givetvis tacka nej om det kommer förslag du inte vill ställa upp på!

Vad behövs för att komma igång med OnlyFans?

När det gäller utrustning behöver du egentligen inte särskilt mycket för att komma igång. Allt beror på vilken typ av content du vill skapa och hur professionellt du vill att det ska se ut. I början kan det räcka med kameran från din mobiltelefon. Men längre fram kanske du vill skaffa:

 • Bättre kamera för foto/video
 • Kamera för livestreaming
 • Lampor eller ringlampa
 • Sexiga underkläder, stringtrosor eller outfits
 • Vuxenleksaker

Men som sagt, det beror helt på vem du är och vad du vill skapa. Låt inte teknisk utrustning vara ett hinder för att komma igång.

Vem kan skapa konto på OnlyFans och tjäna pengar?

För att få skapa konto och börja tjäna pengar på OnlyFans måste du vara över 18 år och identifiera dig med godkänt ID. För att kunna få ut pengarna behöver du även fylla i dina bankuppgifter.

Starta ett konto på OnlyFans

Såhär går det till att starta ett konto och börja tjäna pengar på OnlyFans.

 1. Registrera ditt konto. Det är gratis och du binder dig inte till något. För att kunna tjäna pengar måste du vara över 18 och identifiera dig, samt ha ett bankkonto för utbetalningar.
 2. Sätt pris på prenumerationen på ditt konto. Det kan vara gratis, med valet att ha betalda delar på kontot, eller så erbjuder du en betald prenumeration så att bara betalande kunder kan se din sida.
 3. Börja marknadsföra ditt konto. För att få tittare måste du visa världen att du finns. Nå ut till följare i sociala medier, starta en blogg, öppna fönstret och ropa ut den glada nyheten!
 4. Ha en plan för ditt innehåll. Det allra bästa är att skapa ett schema för när du ska lägga upp nytt content, och sedan hålla dig till det. Då vet betalande prenumeranter vad de kan förvänta sig, och ingen känner sig lurad. Kan du bara lägga upp 1 gång i vecka, var tydlig med det!
 5. Prata med dina fans! Svara på meddelanden och frågor. Kolla vad de vill ha mer av och gör det. Dina tittare är dina kunder, och det är för deras skull du skapar innehåll. Men kom samtidigt ihåg att du själv sätter gränsen för vad du vill visa upp eller göra framför kameran!

Hur mycket kan man tjäna på OnlyFans?

Betalningsmodellen på OnlyFans fungerar så att du som kreatör får 80% och OnlyFans tar 20% av dina intäkter. Hur mycket pengar du kan tjäna beror sedan på bland annat:

 • Hur många fans du har.
 • Hur duktig du är på att förföra din publik och marknadsföra dina inlägg.
 • Hur mycket content du skapar.
 • Hur mycket dina fans är villiga att betala. Kända personer kan ta mer betalt, helt okända får vanligtvis börja med att sätta lägre priser.

Genomsnittsanvändaren som tjänar pengar på OnlyFans beräknas tjäna omkring 180 dollar i månaden. Men det finns ett brett spann på vad som är möjligt. De riktigt stora tjänar miljoner. Ett exempel är svenska Monica Huldt, också känd som Miss Swedish Bella. Hon tjänar miljonbelopp årligen i svenska kronor.

En annan svensk, lite mindre känd influencer är Nenne Friisk. Hon är framförallt stor på TikTok med närmare 200K följare där. Hon redovisade i en av sina TikTok-videos från den 9 maj 2021 att hon tjänade cirka 12 000 dollar under en månad på sitt OnlyFans-konto.

Ytterligare en svensk som blivit väldigt stor på OnlyFans är Amanda Bredén från Båstad. Hon är en av huvudpersonerna i Svt:s dokumentär Pornfluencers. I filmen berättar hon bland annat att hon under en riktigt bra månad kan tjäna 200 till 300 tusen kronor.

Det finns också exempel på kändisar, som artisten Cardi B som beräknas ha tjänat många miljoner dollar på bara någon månad.

Men om du funderar på att börja med OnlyFans bör du försöka ha rimliga förväntningar på vad du kan tjäna. Om du redan har många följare på sociala medier och vill prova på OnlyFans är det möjligt att börja tjäna ganska bra direkt.

Men om du vill börja från noll och bygga upp en publik, får du kanske räkna med att det tar lite tid. Det finns inte jättemånga svenskar som använder OnlyFans, så kanske finns det en efterfrågan efter just dig?

Är det skatt på inkomster från OnlyFans?

Ja, dina inkomster från OnlyFans måste du betala skatt på. Det är i praktiken samma regler som gäller där, som för andra intäkter för till exempel gamers som tjänar pengar på streaming eller liknande.

Om du ska göra det seriöst kan det därför vara värt att göra det som ett företag. Men det behöver du inte tänka på bara för att prova på. Du kan läsa mer om skatter för influencers på Skatteverkets hemsida.

Måste man visa sig naken?

Nej, du måste inte vara naken eller göra sexuellt innehåll. Men det är förmodligen det som är lättast att sälja. Det går att tjäna pengar på att ha fans som betalar för din kunskap, exklusivt skvaller eller bara för att få chansen att prata med dig på ett mer personligt plan än på dina sociala medier.

Du bör dock ha en plan för vad du vill göra, och vara tydlig med det för din publik. Om du försöker lura in folk genom att prata om sex och säga att det finns naket innehåll på din OnlyFans, fast det inte gör det, kommer du inte bli långvarig.

Om du är kreativ kan du säkert komma på sätt att sälja sexuellt laddat innehåll utan att visa upp dig naken också. Genom att prata förföriskt, berätta om sexuella erfarenheter, eller kanske erbjuda något för alla fotfetischister där ute? Det finns många möjligheter på OnlyFans!

Kan man tjäna pengar på OnlyFans utan att visa ansiktet?

Ja, det går faktiskt att använda OnlyFans helt utan att visa ditt ansikte. Det kan bli svårare att få folk att prenumerera, eftersom fans ofta gillar den personliga kopplingen mellan sig själva och kreatören. Då är det viktigt att se ansiktet för att känna den. Men det betyder inte att du måste visa upp dig om du inte vill.

En varning dock, om du vill vara anonym på OnlyFans. Det kan hända att någon som ser dig bestämmer sig för att de måste ta reda på vem du är. De kan göra stora ansträngningar för att försöka hitta dig, och sedan hänga ut dig med namn och bild. Om du tror att du skulle ta stor skada av att bli avslöjad så är det förmodligen inte värt att pröva OnlyFans, även utan att visa ansiktet.

Kan killar tjäna pengar på OnlyFans?

Ja! Det finns stora möjligheter för killar att tjäna pengar på OnlyFans. Den största målgruppen när det gäller sexuellt content från manliga kreatörer är homosexuella män.

Men när det gäller kvinnors favoritgenrer inom porr, är manlig gayporr även högt rankad.

Det innebär inte att du som visar upp dig själv måste vara homosexuell för att lyckas. Däremot måste du ha något som tilltalar din publik, till exempel:

 • Utseende
 • Vältränad kropp
 • Välutrustad
 • Charmig

Det finns gott om stora namn bland manliga OnlyFans-kreatörer som tjänar väldigt bra med pengar. Några exempel på populära män på OnlyFans är:

Kan man använda OnlyFans som ett par?

Ja, det är ett populärt sätt för par som är exhibitionistiskt lagda att skapa sig en extrainkomst genom OnlyFans. Ofta handlar det om sexvideos i olika former som blir populära. Det finns både stora och små konton, med såväl kända professionella aktriser som amatörpar som lägger upp på OnlyFans.

Bästa sättet att få följare och tjäna mer på sitt OnlyFans-konto

Det kan vara svårt att få folk att hitta din kanal på OnlyFans genom att bara lägga upp content där. Du kommer förmodligen behöva marknadsföra dig på något sätt och visa världen att du finns, och ge en signal om varför de borde följa dig.

Om du redan har följare på sociala medier kan du använda de kanalerna för att berätta om ditt nya OnlyFans-konto. Berätta vad du kommer att göra, ge något smakprov på vad de kommer att få se, och så vidare. Du är både din produkt och din marknadsföring!

Om du inte har en massa följare eller är aktiv på sociala medier så kan det vara klokt att börja med det. Du kan försöka nå ut till andra som skulle kunna vara intresserade av att få se och höra mer från dig.

Interagera med andra som är aktiva på OnlyFans och försök att på ett naturligt sätt visa att du finns. Det handlar om att synas och skapa en nyfikenhet kring dig och ditt konto!

Tips för att lyckas på OnlyFans

 • Använd en länktjänst (till exempel linktree)i dina sociala medier där du länkar till OnlyFans. Då slipper du problem med sociala medier som kanske ogillar att du direktlänkar till en vuxensida.
 • Ha en egen hemsida för att marknadsföra dig. Skaffa en domän och gör en enkel blogg med det användarnamnet du använder på OnlyFans. Då är det också lätt att länka till din egen hemsida när du ska marknadsföra dig.
 • Använd Twitter (X). På Twitter är de inte lika hårda mot lite vuxet content så där kan du ge lite smakprov på vad du tänker erbjuda på OnlyFans.
 • Använd Reddit. Det är en bra plattform för att nå ut, så gör dig hörd i relevanta forum där.
 • Kolla igenom vilka som följer andra OnlyFans-profiler och försök nå ut till dessa.
 • Använd Instagram. Men här måste du hålla det barntillåtet. Inget naket, inget snusk, men låt folk veta att du finns.
 • Sociala medier överlag. Egentligen är alla plattformar bra för att marknadsföra sig, men se till att följa de regler som gäller enligt plattformens användaravtal.

Det finns många andra kreativa sätt att använda för att nå ut, vissa mer moraliska än andra.

Poängen är att sex säljer och om du kan nå ut till folk på ett personligt och tilltalande sätt, så har du goda chanser att få betalande kunder till just din OnlyFans.

Ett varningens ord

Det kan vara lockande att kunna tjäna pengar via internet, från tryggheten av ditt hem. Kom dock ihåg att allt du lägger upp kan komma att spridas var som helst, och om det gör det så finns det kvar på nätet för alltid.

Även om du bara visar upp dig för betalande prenumeranter så är det ingen garanti för att ingen filmar skärmen, tar screenshots, eller sprider det vidare.

Tänk också noga igenom vad du vill lägga upp, och var dina gränser går. Det kan hända att du känner en press på dig att lägga upp saker som folk ber om, eller att göra saker för pengar.

Men du måste alltid kunna säga nej om det inte känns rätt. Du har full kontroll över vad du lägger upp, kom ihåg det.

Så var försiktig och gör inget som det finns risk att du kommer att ångra efteråt. Jag skulle rekommendera att inte göra det för pengarna i första hand, utan för att du faktiskt tycker det är kul, spännande och kittlande.

Om det sedan går bra och du börjar tjäna pengar så är det ett stort plus. Men om du bara börjar med OnlyFans för pengarnas skull, finns risk att du blir besviken och ångrar dig om du inte tjänar så mycket som du hade hoppats.

Alexandra Gustafsson

Jag är en av grundarna till Njutningsguiden.se och jag drivs av min omättbara hunger efter nya erfarenheter. Konstant nyfiken och lever efter mottot att livet är till för att njutas av.

Senaste inlägg