Recension av vuxenbutiken Intima 2024: Hur är deras utbud och service?


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du ute efter prylar som kan krydda till sexlivet? Då kan Intima vara ett alternativ! Det är en populär och snabbt växande erotisk butik på den svenska marknaden.

Här tittar vi närmare på Intimas nätbutik, deras fysiska affär i Norrköping, utbudet, kundtjänst, fraktalternativ och mycket annat. Se allt du behöver veta om Intima.se innan du bestämmer dig för att handla från butiken!

Intima recension av vuxenbutiken

Vårt omdöme i korta drag

  • En mycket stor fördel med Intima, är deras personliga och snabba kundservice. De är mycket måna om kundrelationen och ger ett snabbt och trevligt bemötande om du behöver hjälp, både i butik och på nätet!
  • Nätbutiken är mycket välskött. Bra betalningsalternativ med Klarna, Swish eller betalkort. Snabb frakt och totalt diskreta leveranser!
  • Utbudet hos Intima är välfyllt av produkter i många olika kategorier, från en mängd olika varumärken. Här finns verkligen något för alla!
  • Allt som allt är vi mycket nöjda med denna snabbväxande vuxenbutik. Intima har inga produkter under eget varumärke än, men utöver det har de det mesta! Riktigt bra erotisk butik, helt klart värd att spana in!
Intima Logo

Vad är Intima för företag?

Intima är precis som du kanske hör på namnet ett företag som säljer intimprodukter, både för intimvård samt lust och erotik. Man har ett brett utbud av olika produkter för både män, kvinnor och par.

Faktum är att man började med sin försäljning så tidigt som år 1998. Sedan dess har man fått allt större genomslag och har idag enormt många olika produkter och är en uppskattad aktör av många.

Man säljer inte bara rena sexleksaker, utan har även en hel del alternativ inom sensuella underkläder, preventivmedel samt produkter för samlevnad och njutning på egen hand. Som vi kommer att gå in på senare i artikeln finns både en butik på nätet, och sedan 2004 också en fysisk butik.

Vem äger Intima?

Intima drivs som ett privat aktiebolag (Intima Svenska Aktiebolag), med huvudkontor på samma adress som de har sin butik och lager. Butiken är populär och deras näthandel har börjat bli allt mer synlig på internet och i sociala medier den senaste tiden.

Har Intima någon fysisk butik?

Precis som vi redan snuddat vid har man också en fysisk butik. Faktum är att man öppnade sin första fysiska butik så tidigt som 2004.

Intima skyltfönster, butiken i Norrköping
Intimas butik på Drottninggatan 36 i Norrköping. Foto från Google.

Idag har man sedan 2012 en butik i Norrköping som har många besökare. Det är ganska nya och fräscha lokaler. Ett stort plus med denna fysiska butik är att man har tillgång till hela det lager som nätbutiken också har. Med andra ord kan du hitta allt i butik som du kan beställa online.

Vilket utbud finns hos Intima?

Intima är en butik med ett brett utbud. Man har massor med olika produkter som kan bidra till ett bättre samliv. Nedan kommer vi att gå igenom både produkter och varumärken som du kan hitta hos Intima.

Många sorters produkter i sortimentet

En skärmbild från utbudet i Intimas nätbutik

Till att börja med har man massor med olika typer av sexleksaker, underkläder och annat. Online-butiken har tydliga kategorier så att du snabbt kan hitta vad du söker, oavsett om det är till honom, till henne, för par. Du kan navigera bland varumärken, titta på olika sorters kläder eller sexleksaker av olika slag.

Nästan oavsett vad du är på jakt efter tror vi faktiskt att du kan hitta det i Intimas butik, och man har sedan starten sett till att bygga upp ett ordentligt sortiment där det finns något som passar alla.

Dildos, vibratorer och satisfyers

Man har massor att välja bland när det kommer till dildos, vibratorer och satisfyers. Du hittar bland annat vanliga dildos i olika former och storlekar där det finns olika alternativ beroende på preferenser och vad man tycker om.

I sortimentet har man också ett brett utbud när det kommer till vibrerande leksaker. Man har både dildos som vibrerar och mer klassiska vibratorer.

Här finns både modeller som är anpassade för en lite lugnare lek där det mest handlar om enklare stimulering. Men man har också varianter som ger en mer penetrerande känsla för den som vill åt g-punktsstimulering. Oavsett om man köper sin första vibrator eller letar efter något att ta sig till nästa nivå med finns en hel del att välja bland.

Produkterna kan användas både när man leker med sig själv, men också som en hjälp i förspelet eller det sexuella livet med en partner. Intima har också sett till att ta fram produkter i godkända material, som lever upp till rätt standard även på det området.

Geishakulor

Detta är en sexleksak och hjälpmedel för sexuell hälsa, som allt fler börjat upptäcka under de senaste åren. De kan föras in under samlag och öka stimulans för både honom och henne under själva penetrationen.

Hos Intima finns flera olika modeller bland geishakulor att välja bland. En sak som varierar mellan de olika, är vikten. Du kan välja en variant som matchar dina preferenser och hur erfaren du är med denna typ av sexleksaker.

Många av dessa kulor kommer också i en snygg presentask. Det gör dem till bra presenter eller julklappar för dig som letar efter något till din partner.

Andra typer av knipkulor

Knipkulor är som många vet inte en sexleksak i första hand. Denna typ av produkt används för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen och göra denna del av kroppen starkare. De förväxlas ofta med geishakulor, och många menar samma sak när de talar om denna typ av kulor. En viktig skillnad är att knipkulor tenderar att sitta ihop med någon form av snöre.

Att ägna sig åt att knipa, har flera fördelar. Bland annat kan det bidra till att man får ett rikare sexliv med kraftigare orgasmer. Det kan också förebygga problem med inkontinens samt göra att risken för livmoderframfall minskar.

På detta område har man faktiskt ett tjugotal olika produkter. Ett stort plus är att man bland annat har olika paket och set som kan köpas med knipkulor i olika storlekar och vikt. På så sätt kan du anpassa övningarna till att passa dig själv allra bäst.

Penisringar

Man har också hos Intima massor med olika produkter anpassade för mannen och saker som kan användas både vid samliv med en partner och när man leker med sig själv. Till exempel hittar du en uppsjö av olika modeller på penisringar.

Även här har man olika typer av produkter, beroende på vad du är på jakt efter. Till att börja med finns den klassiska penisringen som fästes runt roten på penis vid samlag. Detta gör att blodet stannar och många upplever saker som en kraftigare orgasm samt att man undviker för tidig erektion.

Det finns också vibrerande varianter. Förutom att fylla de funktioner som de vanliga ringarna gör ger denna också stimulans för mannen. Dessutom bidrar den till att sexet kan bli skönare och mer stimulerande för kvinnan.

När det kommer till utbudet har man även här massor av olika set och uppsättningar, till exempel med flera olika storlekar så att man hitta den som passar en själv bäst. Det finns både tjocka och tunnare varianter och som sagt också de som kommer med en inbyggd vibrator eller de som inte gör det.

Trådlösa sexleksaker

Något som blivit allt med populärt i och med att tekniken blir mer och mer inkluderad i samhället är olika typer av trådlösa sexleksaker. Ofta styrs de av en app eller en fjärrkontroll som gör att du kan kontrollera din partners njutning också på håll.

De flesta av produkterna inom denna kategori är gjorda för kvinnan. De placeras på rätt ställe och sedan kan partnern genom en app eller genom en fjärrkontroll kontrollera impulser och vibrationer. De flesta av dem ser ut som ganska klassiska vibratorer.

För den som är lite mer vågad finns diskreta modeller som kan gömmas under kläderna. Med dessa kan biobesöket eller för den delen promenaden bli ännu mer spännande och det kan vara ett fint sätt att sätta lite krydda på samlivet.

Det finns såklart också en hel del produkter anpassade för samlag och det finns till och med varianter som kan stimulera både mannen och kvinnan på samma gång. Att kunna kontrollera denna med en mobil eller en fjärrkontroll gör det hela både enklare och mindre omständligt än att till exempel använda sig av en vanlig vibrator vid samlag.

Utöver detta har man också andra produkter som platsar inom denna kategori som till exempel vibrerande analpluggar. Kort sagt finns en hel del att välja på hos Intima, för den som vill kunna kontrollera sin egen eller sin partners njutning med hjälp av en app eller en fjärrkontroll.

Sensuella kläder och underkläder

Skärmbild från Intimas utbud av sexiga underkläder

Som vi nämnt tidigare i artikeln har Intima också sett till att bygga upp ett bra utbud när det kommer till kläder och underkläder. Det mesta även inom denna kategori är såklart sådant som är kopplat till samlivet och som kan bidra till en härligare upplevelse.

När det kommer till trosor hittar du både varianter som är mer vanliga trosor med mönster och spets, och stringtrosor som skickar tydliga signaler om vad som väntar. Man har till exempel flera varianter med öppen gren.

För männen finns bland annat kalsonger i läder och andra typer av underkläder för den som är ett fan av detta. Hos Intima finns ofta säsongsbetonade produkter. Till exempel kring juletider hittar du också roliga utstyrslar med jul-tema som kan fungera som en rolig present och något som lyfter humorn i sängkammaren.

Hos Intima finns många matchande set med underkläder för kvinnan som är designade för sovrummet. Är du på jakt efter detta kan deras webbutik alltså vara något att ta en närmare titt på. Även här hittar du sådant som är tillverkat i läder för den som går efter ett sådant tema.

Erotiska spel

Ett sätt att bringa lite spänning och roliga lekar till vardagen är med olika typer av erotiska spel. Hos intima erbjuder man en en hel del inom detta område och här är lite om utbudet när det kommer till roliga och erotiska spel.

Bland annat finns ett spel som kallas för Monogamy, där spelplanen på många sätt liknar den i monopol. Detta kan vara ett mycket kul spel för de par som vill sätta lite extra krydda på fredagskvällen.

Genom spelet guidas man genom olika spännande scenarion och erotiska diskussioner som bidrar till att bygga en härlig och laddad stämning. Till slut får vinnaren välja en av 50 olika spännande fantasier som ska levas ut. Om man känner att man fastnat i rutiner eller tråkiga vanor kan ett spel som detta vara en mycket rolig present.

Utöver detta finns en hel del andra alternativ som erbjuder erotiska och spännande spel och lekar, där man ofta rör sig mot ett slutmål. Som sagt kan dessa spel vara något som både lyfter och ger en krydda till vardagen, inte minst om man börjar känna att spänningen mellan en själv och ens partner till viss del försvunnit.

Massage

En annan sak som man sett till att ta fram och samla bra produkter inom hos Intima är massage.Här finns en hel del att välja bland för de par som vill ha en avkopplande och mysig massage som en del av samlivet, eller bara för att få rå om varandra lite extra.

Till att börja med erbjuder man olika typer av massageoljor. Dessa kan användas för att ge en bättre och mer följsam massage med mindre friktion. Dessutom ger de såklart en glans som kan förstärka skönheten hos den som blir masserad.

Ytterligare något som kan bidra till att göra samlivet lite mer spännande är de olika ätbara massageoljor man har. De kommer i flera olika smaker och kan på många sätt göra att du och din partner får en ännu mer intim akt där ni är ännu närmare varandra.

Brett utbud av varumärken

Man har inte bara massor med olika produkter. Hos Intima har man också sett till att samla oerhört många olika varumärken för att se till att man har något som passar för alla. Här kommer några exempel på varumärken du kan köpa produkter av hos Intima:

Fifty Shades of Grey: Den populära bok- och filmserien har även ett varumärke inom sexleksaker och hjälpmedel. Designen går i mörka stilrena färger och är inspirerad av det mystiska tema som präglar filmerna.

Adrien Lastic: En spansk tillverkare som har massor med olika sexleksaker. Fokus ligger på kvalitet och man ser till att ta fram hållbara produkter när det kommer till både material och mekanik.

Dorcel: Ett märke som inte minst är känt för att ta fram sexleksaker som är estetiskt tilltalande. Den kända porrfilmsregissören Marc Dorcel ligger bakom detta märke.

Pjur: Tillverkar glidmedel och är en av de största aktörerna i Europa på detta område. Vi uppskattar definitivt deras vattenbaserade glidmedel!

Satisfyer: Ett ganska nystartat märke som dock slagit igenom stort när det kommer till vibratorer, de senaste åren.

Har Intima något eget varumärke?

Nej, på intima har man inte ett eget varumärke. Istället har man lagt fokus på att samla produkter från andra märken som man själva tycker är riktigt bra och håller hög nivå.

Köpupplevelse Intimas e-handel

När man handlar online vill man såklart precis som när man handlar i butik att upplevelsen ska vara så smidig som möjligt. Extra känsligt kan det var vid handel av intimprodukter, då integriteten är av extra hög vikt.

Nedan går vi igenom Intimas e-handel utifrån flera olika aspekter som för många påverkar köpupplevelsen när man handlar online.

Frakt

En sak som är viktig för de flesta när man handlar online är att det finns smidiga alternativ när det kommer till frakt. Man vill ha sitt paket i tid och dessutom få det hem till ett bra pris.

Hos Intima har man flera billiga och bra alternativ till frakt. De allra flesta paket går att få levererade hem till dörren eller till brevlådan. Man samarbetar med Postnord, vilket är det allra vanligaste för företag som levererar inom Sverige. Den vanliga leveranstiden för paket som levereras med Postnord är ca 1-3 dagar, även om det i vissa fall kan ta längre tid.

Om du inte vill att paketet ska komma till dörren utan själv vill kunna hämta ut det går det också att få levererat till ett ombud. Du kan även beställa varan online och hämta ut den själv hos Intimas fysiska butik i Norrköping. Väljer du detta alternativ slipper du helt att betala frakt.

Ett annat plus är att alla ordrar över 800 kronor kommer med fri frakt. Om du vill göra en större beställning är detta såklart mycket bra och något som gör köpet ännu mer prisvärt.

Betalningsmetoder

En bra sak med Intimas e-handel som gör att det blir smidigare att beställa, är att det finns gott om alternativ när det kommer till betalning och olika betalningsmetoder. Vi saknar egentligen inget på detta område och de allra flesta kommer utan problem att kunna betala online.

Till att börja med fungerar kort från de flesta stora banker att använda för att betala sitt köp. Detta sker genom Klarna och genom denna app kan du också välja att ta det på faktura eller till och med delbetalning om du inte har råd att betala hela summan på en gång.

Något värt att nämna, som inte återfinns i alla butiker online är möjligheten att betala med Swish. För de flesta är detta den allra smidigaste lösningen och något som bara tar ett par sekunder. Ett stort plus för den som inte har sitt bankkort nära, eller bara vill ha en smidig och enkel betalning.

Diskreta paket

Eftersom man säljer produkter som har med sex och sexualitet att göra kan det för vissa kännas privat och inte bara något som man vill visa för alla att man beställt. Det kan också vara så att man köpt en present till någon och inte vill avslöja sig när paketet kommer på posten.

Detta har man löst genom att precis som många andra vuxenbutiker jobba med diskreta paket.

Det syns inte på paketen vare sig var de kommer ifrån, eller vad de innehåller, utan det enda man kan se på utsidan är ordernumret och en neutral avsändare. Perfekt om du tycker att det du beställt känns privat och inte vill dela det hela med alla andra.

Är Intima en bra butik? (vårt omdöme)

Till sist vill vi avsluta denna guide med att sammanfatta ett omdöme om Intima som butik, vilka fördelar och eventuella nackdelar som finns med denna vuxenbutik online.

Det som framför allt sticker ut med denna vuxenbutik är det enormt breda utbudet. Även när det kommer till ganska smala områden har man massor med olika produkter och alternativ att erbjuda, vilket såklart är mycket positivt.

En annan sak som slår oss är den kunnighet och kunskap som verkar finnas hos de som ligger bakom butiken. På hemsidan finns gott om förklarande texter som på många sätt kan hjälpa dig att hitta precis rätt produkt. Även detta är såklart ett stort plus.

Även när det kommer till saker som frakt, betalning och shoppingupplevelse är det en smidig process som de flesta kommer tycka är enkel.

Totalt sett ser vi Intima som en mycket bra och bred vuxenbutik och vårt omdöme är minst sagt positivt. Vi hoppas att denna artikel varit till nytta och att du lärt dig mer om Intima som butik och fått reda på om denna aktör kan vara något för dig.


Här hittar du fler artiklar om erotikbutiker!

Alexandra Gustafsson

Jag är en av grundarna till Njutningsguiden.se och jag drivs av min omättbara hunger efter nya erfarenheter. Konstant nyfiken och lever efter mottot att livet är till för att njutas av.

Senaste inlägg