Bästa vattenbaserade glidmedel 2024: För par eller ensamlekar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett vattenbaserat glidmedel har många användningsområden och är ett väldigt säkert och behagligt sätt att få till lite extra naturlig smörjning. Det kan användas på de intima delarna hos både honom och henne, och är den vanligaste typen av glidmedel för sexleksaker. Här kollar vi in de bästa vattenbaserade glidmedlen på marknaden!

Par som njuter av vattenbaserat glidmedel

Vilket vattenbaserade glidmedel är bäst i test?

En av våra absoluta favoriter är Joydivision Aquaglide Vattenbaserat Glidmedel. Det kommer från ett företag med lång och gedigen erfarenhet och är en internationell storsäljare. En riktig kvalitetsprodukt!

Joydivision Aquaglide Glidmedel

Om du vill ha ett vattenbaserat glidmedel med smak så rekommenderar vi antingen System JO:s smaksatta varianter, eller svenska märket Swede som är en unik uppsättning med riktigt trevliga smaker att njuta av tillsammans.

System JO – JO H2O glidmedel med smak

Swede Glidmedel

Om du vill ha en lite billigare produkt som samtidigt håller måttet när det gäller kvalitet, kan vi rekommendera Sinful Aqua, eller Mshop Care Lubricate:IT. Båda dessa varumärken ägs av några av Nordens största företag inom sexleksaker.

Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel

Mshop Care LubricateIT Water Based

Recensioner av hela 11 olika vattenbaserade glidmedel

Här är en närmare titt på 11 olika varumärken och sorter att välja mellan. Alla är vattenbaserade, men vissa har särskilda funktioner som smak, 2-i-1 massagegel och glidmedel eller njutningsförhöjare som gör din hud mer känslig.

Joydivision AQUAglide Glidmedel

Joydivision Aquaglide Glidmedel

Kolla priset hos:

Det här är ett mycket praktiskt glidmedel från den tyska tillverkaren Joydivision. De har varit i branschen ända sedan 1994 och är otroligt välrenommerade inom produkter från sexuell hälsa och intimvård med mera.

Varumärket heter Aquaglide det är en kliniskt och dermatologiskt testat produkt som är otroligt effektiv när det gäller att ge ett naturnära glid, som på ett skonsamt sätt mjukar upp och förbereder de intima delarna på kroppen. Glidmedlet innehåller inga skadliga ämnen och kan användas så ofta, och så länge du vill.

Ett par saker som sticker ut med Aquaglide är dels att det ger en känsla som påminner väldigt mycket om kvinnans naturliga glidmedel. Dessutom krävs det väldigt lite av produkten för att få tillräckligt med glid, oavsett om du ska använda leksaker eller ha samlag.

Joydivision Aquaglide tillverkas i Tyskland ”med kärlek”, som de själva beskriver det. Glidmedlet är lämpat för att kunna användas med latexkondomer och kan användas ihop med alla former av vuxenleksaker.

En annan sak värd att lyfta fram, är att Joydivisions glidmedel har ett pH-värde som är anpassat för kroppen i allmänhet, och bakteriefloran som finns i den vaginala regionen. Värdet rör sig kring pH 4,6 och 5,2 vilket är optimalt för denna typ av användningsområde.

Aquaglide finns att köpa i flera storlekar, och de har även ett par andra varianter, såsom smaksatta glidmedel och sorter anpassade för analt bruk. Den neutrala varianten finns i storlekarna:

 • 50 ml
 • 125 ml
 • 200 ml

Det här är en kvalitetsprodukt från ett stort företag med lång erfarenhet i branschen. Vi kan utan tvekan rekommendera Joydivision Aquaglide som ett av de bättre vattenbaserade glidmedlen som finns att beställa just nu!


System JO – JO H2O glidmedel med smak

System JO – JO H2O glidmedel med smak

Kolla priset hos:

JO H2O och deras vattenbaserade glidmedel finns tillgängliga i en mängd olika smaker, för dig som vill låta tungan och munnen guida upplevelsen. Det är en väldigt omtyckt produkt, och det är ingen slump att System JO konstant lanserar nya spännande smaker åt hungriga par.

De smaksatta vattenbaserade glidmedlen från JO H2O känns, och fungerar likadant som deras originalsort utan smak. De är tillverkade med en bas av växtbaserat glycerin som ger en naturlig smörjande effekt.

De här glidmedlen är smaksatta med många unika smaker, utan socker. De är faktiskt kalorifria, men trots det smakfulla med söta och goda smaker tack vare smaksättare och sötningsmedel. JO H2O finns bland annat i smakerna:

 • Vanilj
 • Körsbär
 • Tropisk passion
 • Choklad
 • Gelato Creme Brulee
 • Gelato Hazelnut Espresso
 • Gelato Salted Caramel
 • Jordgubb
 • Vattenmelon
 • Bubble Gum
 • Cotton Candy
 • Green Apple

Det finns faktiskt ännu fler. Även om vi inte fått chansen att prova alla, kan vi åtminstone gå i god för Bubbelgum och Watermelon, som båda har en väldigt trevlig doft och smak som för tankarna till godis.

Vattenbaserade glidmedel med smak är en kittlande njutning för par som vill njuta av varandra till fullo. De går utmärkt att använda både till massage, oralsex och andra intima lekar. Trots att de smakar sött, upplevs de inte kladdiga och är dessutom lätta att skölja bort med vatten.

Det här är en fantastisk produkt och vi uppskattar verkligen utbudet. Om ni vill prova något nytt i förspelet är JO H2O vattenbaserat glidmedel med smak en fantastisk produkt. Vi längtar redan till att prova fler roliga smaker. Enligt oss är detta den bästa varianten med smak!


Swede Glidmedel

Swede Glidmedel

Kolla priset hos:

Det svenska varumärket Swede Global har utvecklat och producerat glidmedel och massageoljor sedan 2005. De har ett brett sortiment av smaksatta glidmedel, samt några naturella varianter och lite andra produkter.

Ett urval av deras produkter som är vattenbaserade är:

 • Sweden Original Comfort – Ett neutralt och skonsamt glidmedel som fungerar både med kondomer och sexleksaker. Bra kvalitet, utan krusiduller.
 • Swede Woman Sensitive – Anpassat för kvinnor och är fritt från allergener. Skonsamt för kroppen och innehåller aloe vera och kamomillextrakt.

Swedes smaksatta glidmedel finns i många spännande och unika smaker, bland annat:

 • Vanilla & Gold Pear
 • Tropical Fruit
 • Strawberry Wine
 • Dark Chocolate
 • Raspberry Rhubarb

Vi kan av egen erfarenhet bekräfta att jordgubbssmaken är en riktigt höjdare. Att använda glidmedel med smak ger en extra erotisk touch, och det är kittlande att njuta av varandra fullt ut. Definitivt en rekommendation till dig som gillar utdragna förspel!

Swede gör ett riktigt bra jobb med sina produkter och de kommer i fina flaskor, med unik stil. Dessutom är de faktiskt väldigt prisvärda, trots att de känns som ett ganska lyxigt märke. Vill du prova på glidmedel med smak är Swedes vattenbaserade glidmedel några av våra absoluta favoriter!


Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel

Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel

Kolla priset hos:

Det här är ett populärt och väldigt prisvärt vattenbaserat glidmedel från Sinfuls egen serie. Sinful är det största nordiska företaget inom sexrelaterade produkter och intimhjälpmedel. Produkten finns att köpa i lite olika storlekar, och förpackningstyper:

 • 50 ml (tub)
 • 100 ml (pumpflaska)
 • 200 ml (pumpflaska)

De har även en certifierad ekologisk variant, som kostar lite mer men innehåller en majoritet helt ekologiska ingredienser.

Även om detta är ett av de billigaste vattenbaserade glidmedlen på vår lista, håller det väldigt hög kvalitet. Sinfuls glidmedel är otroligt populärt och en av de största fördelarna är att det inte upplevs kladdigt eller besvärligt, men samtidigt ger precis rätt naturliga glidkänsla som man är ute efter.

Det går att använda Sinful Aqua på flera sätt, för olika syften. Vanligt är att använda under förspelet för till exempel intimmassage, under sex eller vid användande av sexleksaker. Det går dessutom utmärkt att använda i samband med kondom.

Flaskorna och tuberna är stilrena och diskreta, vilket kan vara en fördel då den inte sticker ut om någon skulle se den i skåpet eller lådan av misstag. Den lilla tuben är dessutom väldigt smidig att packa ned i handväskan, fickan eller liknande vid resa.

Vi gillar Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel och ger den en solklar rekommendation. Det är en lättanvänd produkt, fri från kladd, lukt eller andra störningsmoment. Ett billigt, simpelt men välfungerande glidmedel som är lätt att tvätta bort helt enkelt! Passar de allra flesta, både solo och par.


Mshop Care Lubricate:IT Water Based

Mshop Care LubricateIT Water Based

Kolla priset hos:

Mshop är en av de största och mest erfarna butikerna för sexhjälpmedel och liknande här i Norden. De är veteraner i branschen och har varit med i över 35 år. De har ett eget varumärke som kallas Mshop Care, med utvalda kvalitetstillbehör till bra priser. Där hittar vi deras glidmedel som kallas Lubricate:IT.

Det är ett vattenbaserat glidmedel med få ingredienser, utan glycerin och konserveringsmedel. Det går att använda med kondom och med de flesta sexleksakerna. Det är ett väldigt naturtroget glidmedel som passar utmärkt även för dig med känslig hud. Det fungerar omvårdande då det smörjer in huden och ger en len och mjuk känsla efteråt.

Några fördelar som är värda att nämna är att produkten inte testas på djur, den är till och med helt vegansk. En annan fördel är att glidmedlet har en relativt långvarig effekt, så att du inte behöver fylla på många gånger under akten. Det är en väldigt skonsam och välfungerande produkt. Sist men inte minst så är detta en prisvärd produkt och Mshop Care har verkligen lyckats kombinera god kvalitet med bra priser på ett imponerande sätt.

Om du vill ha ett billigt vattenbaserat glidmedel, som både är skonsamt mot huden och håller hög kvalitet, är Mshop Care Lubricate:IT ett utmärkt alternativ. Ett av de bästa alternativen i sin prisklass enligt oss!


JO H2O – Neutralt Vattenbaserat glidmedel

JO H2O – Neutralt Vattenbaserat glidmedel

Kolla priset hos:

Det här är ett enkelt och neutralt vattenbaserat glidmedel från tillverkaren System JO. Deras varumärke JO H2O finns i flera olika varianter och är en internationell storsäljare. Den huvudsakliga ingrediensen är ett växtbaserat glycerin, som ger den smörjda ytan en mjuk och hal känsla, utan att kännas kladdig eller överflödig.

Denna variant är deras smaklösa och neutrala formel som varken luktar eller kladdar. Den kan enkelt sköljas bort med vatten och är både praktisk och lätt att använda. Om du aldrig använt någon form av glidmedel förut, är detta en tacksam produkt som är perfekt för nybörjare.

Varumärket JO är internationellt erkänt och tillverkar kvalitetsprodukter som är både testade och godkända enligt flera instanser i USA. De har licenser för tillverkning av medicinsk utrustning, ISO-certifiering med mera. De är dessutom vunnit flera utmärkelser för sina produkter inom sexuell hälsa.

Företaget bakom produkten har sitt huvudkontor i USA och deras varumärke System Jo har funnits ända sedan 2003. Detta är ett av de allra mest välkända märken när det kommer till exempelvis glidmedel, på den globala marknaden.

Oavsett erfarenhetsnivå, kan du inte gå fel med en JO H2O Neutral. Det är utan tvekan att av de enklaste, men ändå riktigt bra, vattenbaserade glidmedlen du kan köpa. Dessutom är det ganska prisvärt, så det är inte så mycket att tveka på här.


Waterglide Tingling Stimulerande Glidmedel

Waterglide Vattenbaserade Glidmedel

Kolla priset hos:

Här har vi ett annat prisvärt och populärt alternativ när det kommer till vattenbaserat glidmedel. Waterglide har flera olika produkter, men här fokuserar vi främst på den de kallar Tingling, som är ett stimulerande glidmedel. Det ger något av en kittlande effekt som förhöjer upplevelsen.

Produkten är noggrant testad, CE-märkt och uppfyller de tyska kvalitetskraven för denna typ av produkter. Den är godkänt och säker för användning med latexkondomer. Varumärket Waterglide ägs av det tyska företaget EIS.

Precis som ett bra vattenbaserat glidmedel ska vara, är detta en lättanvänd produkt som inte upplevs kladdig, samt är lätt att skölja bort med vatten. Den känns behaglig vid hudkontakt och ger en mycket bra glidkänsla.

Waterglide Tingling är färglös och är ett välfungerande glidmedel. Det räcker länge och fungerar som en lustförhöjare för många, då den gör kroppen lite extra känslig för beröring. När den används vid de intima delarna, kan den förhöja känslan av kontakt, framförallt hos kvinnan. Det varierar lite hur mycket din känsel påverkas, vissa får nästan gåshud, medan andra tycker den är som vilket glidmedel som helst. Oavsett vilket, fungerar själva produkten utmärkt och det är ett riktigt bra glidmedel.

Andra populära produkter från Waterglide är till exempel:

 • Stimulation Gel – Som förhöjer kvinnans njutning
 • Warming Lube – Vattenbaserat glidmedel som ger en värmande effekt
 • Vanilla Lube – Med vaniljsmak
 • Watermelon Lube – Med smak av vattenmelon

Waterglide är ett riktigt bra märke och deras produkter håller hög kvalitet. De är säkra, funktionella och faktiskt riktigt spännande. Vi har inte provat alla sorter, men kan definitivt slå ett slag för Waterglide Tingling som är mycket kittlande produkt, bokstavligt talat. Här finns förmodligen det bästa utbudet av Waterglides produkter i Sverige!


Pjur Aqua Vattenbaserat glidmedel

Pjur Aqua Vattenbaserat glidmedel

Kolla priset hos:

Här har vi ännu ett vattenbaserat glidmedel från en internationellt erkänd tysk tillverkare. Företaget Pjur har funnits sedan 1995 och tillverkar en mängd olika produkter för sexuell njutning och hälsa. De är kanske mest berömda för sina olika glidmedel av olika slag.

Pjur har ett stort utbud av produkter, både vattenbaserade och andra glidmedel, lustförhöjande med mera. Bland deras vattenbaserade glidmedel finns bland annat:

 • Pjur Aqua – Neutralt och mångfunktionellt
 • Pjur Woman Nude – Specifikt för kvinnor och känslig mjuk hud
 • Pjur Woman Aqua – Skonsamt glidmedel för kvinnor
 • Pjur Med Natural Glide – Med extra bra glid, även bra för torr hud

Det Pjurs vattenbaserade produkter har gemensamt är att de är kladdfria. De lämnar inte heller kvar en kladdig hinna som vissa andra glidmedel kan göra. Detta beror på att det vatten som finns i produkten absorberas av huden, vilket dessutom bidrar till att ge dig en mjuk och hälsosam hud. Det finns inga skadliga ämnen i produkten och den bidrar till en god hudhälsa.

Vattenbaserat glidmedel från Pjur fungerar tillsammans med både kondomer och sexleksaker. Det är en lättanvänd, ofarlig, och högkvalitativ produkt med brett användningsområde.

Deras olika typer av vattenbaserade glidmedel är ganska lika, men Woman Nude är utan glycerin och allra bäst lämpad för kvinnor med känslig hud.

Det är ingen tvekan om att Pjurs produkter är populära. Om du aldrig provat ett vattenbaserat glidmedel förut kan du med fördel prova till exempel Pjur Aqua eller Pjur Woman Aqua. De är enkla att använda, lätta att skölja av och fungerar alldeles utmärkt. Vi rekommenderar Pjur vattenbaserat glidmedel för de allra flesta, och det är definitivt värt att kolla närmare på deras sortiment.


RFSU Klick Natural Glide Vattenbaserat Glidmedel

RFSU Klick Natural Glide Vattenbaserat Glidmedel

Kolla priset hos:

Det svenska varumärket RFSU har ett ganska bra utbud av både kondomer och glidmedel av olika typer. Bland deras vattenbaserade glidmedel hittar vi:

 • RFSU Klick Natural – Skonsamt glidmedel, lämpligt även för känslig hud
 • RFSU Sense Me Aqua Glide – Lite tjockare konsistens, många användningsområden
 • RFSU Caring Massage Glide – Kombinerad massagegel, glidmedel och återfuktare

En stor fördel med glidmedel från RFSU är att de alltid är dermatologiskt och gynekologiskt testade. Det är säkra produkter från ett välkänt varumärke. Deras vattenbaserade glidmedel är lämpade att använda i kontakt med de intima kroppsdelarna och fungerar både med kondomer och olika typer av sexleksaker.

Om du är osäker på vad du vill ha för variant är deras Klick Natural ett säkert kort som passar de allra flesta. Det har ett neutralt pH-värde, är skonsamt, kladdfritt och lätt att tvätta bort.

Om du vill ha något som räcker lite längre, till exempel för mer intensiva lekar med leksaker eller liknande, kan Sense Me Aqua Glide vara ett alternativ.

Om ni vill ha ett längre förspel med massage och utforskande av varandras kroppar är Caring Massage Glide ett intressant alternativ. Den fungerar både som gel för massage och glidmedel. Den är dessutom ätbar och har en söt smak och svag doft som många upplever som tilltalande.

Om du vill hålla det enkelt så är RFSU:s vattenbaserade glidmedel ett helt ok val och de är definitivt populära. Många uppskattar att köpa produkter från ett svenskt varumärke som känns bekant och tryggt.


Durex Play Massage Gel Och Glidmedel

Durex Play Massage Gel Och Glidmedel

Kolla priset hos:

Företagsnamnet Durex registrerades 1929 och är världsledande inom kondomer, men har även en serie glidmedel och massagegels i sitt sortiment.

Deras naturella produkt kallas Durex Play Feel och är ett vattenbaserat glidmedel som fungerar att använda med kondom. Det kan även användas med alla möjliga typer av vuxenleksaker, vid onani och samlag.

Medlet är geléaktigt i sin konsistens och det räcker med en liten mängd för att skapa bra glid. Därför brukar en 50 ml flaska räcka ganska länge. Flaskan är bra utformad för att det ska vara enkelt att dosera glidmedlet.

Förutom den neutrala produkten har Durex en mängd spännande varianter i sitt utbud, bland annat:

 • Durex Play 2-in-1 Massage Lube Aloe Vera – Används för massage, förspel och som glidmedel
 • Durex Play 2-in-1 Massage Sensual – Skonsam massage- och glidgel med fin doft och lite tjockare konsistens
 • Durex Play Tingle – Med en känsloförhöjande kittlande effekt, samt smaksättning för orala lekar
 • Durex Naturals Intimate Gel – Skonsam gel som appliceras för öka fuktigheten i slidan
 • Durex Play Värmande Glidmedel – Värmer och ger en unik känsla som förhöjer njutningen
 • Durex Play Strawberry – Samma skonsamma formula som neutrala varianten, men med jordgubbssmak

Durex är ett välkänt och populärt varumärke världen över och deras produkter håller hög kvalitet. De passar utmärkt att använda med kondom, vilket de även uppmuntrar till givetvis. Vi kan rekommendera Durex Play vattenbaserade glidmedel, och det är spännande att prova lite olika produkter för att förhöja nöjet av förspelet, till exempel med lite massage.


Eros Aqua Glidmedel

Eros Aqua Glidmedel Vattenbaserat

Kolla priset hos:

Eros Aqua har ett flertal olika vattenbaserade glidmedel, samt förpackningar i olika storlekar. I deras sortiment hittar vi till exempel:

 • Eros Aqua Glidmedel – Neutralt glidmedel som finns i många olika storlekar från 50 – 1000 ml, på både tub och flaska.
 • Eros Aqua Sensations – Med en mjuk nedkylande känsla som kan upplevas extra eggande.
 • Eros Aqua Sensations and Care Woman – Extra skonsam för huden kring kvinnans intima delar.

Alla de glidmedlen är naturella, utan smak. De är godkända för användning tillsammans med kondom och fungerar ihop med sexleksaker. Eros Woman för kvinnor är utan glycerin och passar bättre för den som är torr eller har känslig hud.

Eros Aqua sticker egentligen inte ut på något speciellt sätt, men är en fullt duglig produkt för dig som behöver ett bra standard-glidmedel för regelbunden användning. Deras stora förpackningar är dessutom betydligt större än vad de flesta andra på marknaden erbjuder, vilket kan vara intressant för dig som kommer att förbruka mycket glidmedel.


Vad använder man vattenbaserat glidmedel till?

Vattenbaserat glidmedel är framförallt till för att skapa ett bättre glid under sexakten. De allra flesta vattenbaserade glidmedel fungerar både vid onani, sex med en partner, vid användande av sexleksaker och med kondom. Du bör dock säkerställa att glidmedlet är lämpat för kondomanvändande innan du provar det, eftersom inte alla sorter är det.

Det finns vattenbaserade glidmedel som är anpassade för analsex, men då bör du endast använda de specifika sorter där det anges. Generellt är vattenbaserade glidmedel designade att efterlikna kvinnans naturliga vätskor, och fungerar i samspel med dessa. Därför är det ofta olämpligt att använda dessa just för anallekar, om det inte anges att de är tänkta för detta.

Vilket glidmedel är bäst för analsex?

Om du ska använda ett glidmedel för analsex bör du använda en sort som är tänkt för just detta syfte. Här hittar du en mängd vattenbaserade glidmedel för analsex.

Kan man använda glidmedel och kondom?

Ja, de allra flesta sorter är tänkta att kunna användas med kondom, och godkända för detta syfte. Det gäller dock inte alla sorter, så du bör dubbelkolla innan du köper.

Vilket glidmedel ska man ha till en satisfyer?

I stort sett alla vattenbaserade glidmedel fungerar utmärkt att använda med en satisfyer. Om du väljer någon av de sorter vi rekommenderar längst upp i den här artikeln kan du inte gå fel.

Behöver man glidmedel till sexleksaker?

Det är generellt rekommenderat att använda vattenbaserade glidmedel till de flesta sexleksaker som vibratorer, dildos eller satisfyers. Det ger både en bättre känsla, och mindre risk att skada sig. Vissa sexleksaker fungerar till exempel att använda under vatten, men det mest njutningsfulla brukar vara att göra det på en mjuk och trygg plats, med ett vattenbaserat glidmedel.


Du kanske även vill läsa om de bästa sexspelen? Vi har testat massa roliga bräd- och tärningsspel som gör förspelet lite roligare!

Alexandra Gustafsson

Jag är en av grundarna till Njutningsguiden.se och jag drivs av min omättbara hunger efter nya erfarenheter. Konstant nyfiken och lever efter mottot att livet är till för att njutas av.

Senaste inlägg