Bästa kondomen 2024: Olika storlekar och märken jämförda


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Kondomen är det vanligaste preventivmedlet. Det är billigt, lätt att använda och relativt pålitligt. I den här artikeln jämför vi en mängd olika kondomer och försöker så gott vi kan att utse marknadens allra bästa kondomer just nu!

Händer håller upp paket med kondomer

Vilken kondom är bäst i test?

Bästa Premium-kondomen

5 paket kondomer från Skyn

Bäst i premiumsegmentet är de latexfria kondomerna från Skyn.

De har en mängd olika varianter på marknaden, till exempel: Original, Intense Feel, Elite.

Testa ett paket om du vill uppleva skillnaden som en riktigt bra kondom kan göra!

Skyn kondomer finns hos:

Joyland
Kondombutiken
Kondomkungen
Mshop
Sinful

Bäst Storleksanpassad kondom – Bäst för dig som är stor (eller liten)

My Size skräddarsydd kondom

Om du är välutrustad (tjock och grov) eller har svårt att hitta en storlek som passar överlag, måste du prova My Size Pro kondomer.

De finns i många olika storlekar och du kan hitta en variant som passar perfekt för din kropp.

My Size skräddarsydda kondomer finns hos:

Joyland
Kondombutiken
Kondomkungen
Lustly
Mshop
Sinful

Tunnaste kondomen

Protex Original 002

Den allra tunnaste kondomen på marknaden är Protex Original 002.

Som namnet antyder är den 0,02 millimeter tunn och ger en otroligt nära upplevelse.

Den supertunna Protex Original 002 finns hos:

Kondombutiken
Kondomkungen

Bästa kondomen med smak

EXS Bubblegum kondom med bubbelbumsmak

Den fräschaste av kondomerna med smak är EXS Flavoured.

Bubblegum är riktigt trevlig kan jag avslöja, men de har flera intressanta smaker på lager.

EXS Bubblegum och andra smaker finns hos:

Kondombutiken
Kondomkungen
Sinful

Vilken typ av kondomer ska man köpa?

I denna guide går vi igenom en mängd olika typer av kondomer, tunnare och tjockare, större och mindre och tillverkade i latex och andra material.

Att veta vilken typ av kondom som passar just dig och din partner kan vara svårt och det finns ingen enkel mall för att ta reda på detta. Fundera lite på följande frågor:

Det enklaste är att helt enkelt testa dig fram mellan olika modeller och varianter för att se vilken som fungerar bäst.

Ett tips är att kolla in regelrätt kondombutik. Där kan du nämligen beställa kondomer styckvis. Då kan du på ett billigt sätt prova massor av olika sorter, för att se vilken som passar dig.

I de här butikerna kan du handla kondomer styckvis från många olika märken:


Recensioner av 16 olika kondomer från många märken

När det kommer till kondomer finns det en hel del olika märken och varianter att välja bland. Det finns skillnader från storlek till material och olika produkter kan passa olika människor. Här har vi valt ut 16 olika kondomer och tittat på såväl fördelar som nackdelar så att du kan göra rätt val för just dig.

Se även vår artikel med intressanta fakta om kondomer!

Skyn Elite Latexfri kondom

Skyn Elite Latexfri kondom

Kolla priset hos:

Mått:180 x 53 mm.
Tjocklek:0,05 mm.
Prisklass:Premium

Det här är en populär kondom från märket skyn. Tack vare att den inte innehåller latex kommer den att gå att använda även för dig som har en bekräftad eller en misstänkt allergi mot latex. Istället är denna modell tillverkad ett material som heter polyisopren.

Forskning och olika studier har visat att denna typ av ämnen lättare ger stimulering och den här typen av ämnen är också mjukare och mer följsamma än latex. Det är en väldigt tunn modell som ger en bra och naturtrogen känsla.

Trots att den är mer följsam är denna modell också stark och hållbar. Den är även behandlad med glidmedel i form av silikon för ett smidigare och mer behagligt samlag.

Prismässigt är dock detta en av de absolut dyraste varianterna på marknaden och den är i allra högsta grad att betrakta som en premiumkondom. Skyn Elite kondom bör passa de allra flesta storlekar på penisar.


Skyn Original Kondom

Skyn Original Kondom

Kolla priset hos:

Mått:180 x 53 mm.
Tjocklek:0,065 mm.
Prisklass:Premium

Denna kondom liknar i ganska stor utsträckning den ovan. Även denna är tillverkad av polyisopren, eller sensoprene och är en mycket bra kondom som inte innehåller latex. Den stora skillnaden mot varianten ovan är att denna är lite tjockare. Även om alla kondomer med godkänd märkning är att betrakta som bra preventivmedel, kan denna kännas mer rejäl och för en som är orolig för att kondomen ska spricka kan detta vara ett bra alternativ.

En lite tjockare kondom kan dock göra att vissa tycker att den upplevda njutningen vid samlag blir mindre eller att känslan inte blir lika naturlig. Andra märker ingen skillnad.

Denna modell från Skyn är dock lite billigare än varianten ovan, men fortfarande att betrakta som en av de dyrare kondomerna på marknaden. Även denna är behandlad med silikon som glidmedel för ett smidigare samlag och bör passa de flesta storlekar på penisar.


Protex Original 0.02

Protex Original 0.02

Kolla priset hos:

Det här är lite av företaget Protex flaggskeppsprodukt. Den har fått ett världsomspännande rykte som den tunnaste kondomen som produceras.

Protex är ett franskt varumärke som funnits i över 80 år, även om de en gång i tiden gick under namnet Prophyltex. Just den här produkten tog de fram 2002 som ett försök att skapa en tunnare kondom, som samtidigt är hållbar och dessutom latexfri.

Protex Original 002 är tillverkad av polyuretan, som är ett fantastiskt bra material när det gäller slitstarkhet. Det är dessutom ett material som ofta används inom medicinska områden, vilket gör att det lämpar sig väl för kondomtillverkning.

Resultatet är en oerhört populär kondom som alla borde prova någon gång. En annan fördel med latexfria kondomer som Protex, är att du slipper den starka latexlukten. Men viktigast av allt är förstås känslan.

Protex Original 002 är för dig som vill ha en riktigt naturnära upplevelse, samtidigt som du njuter av vetskapen att ni är skyddade.


EXS Bubblegum Rap Kondom

EXS Bubblegum Rap Kondom

Kolla priset hos:

Mått:190 x 54 mm.
Tjocklek:0,07 mm.
Prisklass:Medel

Detta är en variant på kondom för dig som vill liva upp sexlivet lite och prova något nytt och spännande. Med smak av tuggummi kan denna göra att oralsex blir trevligare och att du och din partner kan få utforska denna del av samlivet på ett nytt sätt.

Generellt bör man vara lite försiktig med kondomer som är smaksatta. Det kan ibland vara så att de bara är avsedda för just oralsex och att de vid samlag kan leda till irritation i de känsliga slemhinnorna.

Att hålla utkik efter rätt märkning och se till att kondomerna är godkända preventivmedel är därför viktigt. Just denna modell går bra att använda som just ett preventivmedel vilket är en av de stora anledningarna till att detta är en av de smaksatta kondomer vi kan rekommendera.

Om vi ska prata pris är detta absolut inte den dyraste kondomen trots sina roliga funktioner. Snarare placerar den sig någonstans i mitten på listan. EXS Bubblegum Rap Kondom kan vara ett bra och prisvärt alternativ för dig som vill prova något nytt.


EXS Air Thin Kondomer

EXS Air Thin Kondomer

Kolla priset hos:

Mått:191 x 56 mm.
Tjocklek:0,045 mm.
Prisklass:Billig

Med sina blott 0,045 mm tjocklek marknadsför sig detta märke som världens tunnaste kondomer. Huruvida detta är helt sant eller inte kan ju diskuteras, men åtminstone är det en av de absolut tunnaste modellerna på marknaden. En standardkondom är för det mesta 0,7 mm tjock och denna skillnad i tjocklek gör verkligen skillnad. Känslan blir mycket naturlig och man kommer nära upplevelsen av sex utan kondom.

En annan fördel med denna modell är att den finns att köpa i stora förpackningar, med upp mot hundra kondomer per förpackning. För dig som vill hitta ett alternativ att använda regelbundet och ofta kan den här kondomen därför vara ett smart val.

Priset blir också mycket lågt, speciellt om du köper stora förpackningar. Även denna kondom passar de allra flesta penisar och är ett mycket bra alternativ för många.

Kondomen är tillverkad i latex och om du har eller misstänker att du har en allergi mot detta ämne bör du se dig om efter andra modeller. En annan sak som är värd att nämna är att de inte är behandlade med glidmedel. De flesta vill ha någon typ av glidmedel på sina kondomer och att därför köpa till ett separat glidmedel som du kan applicera kan vara en bra idé.


EXS Nano Thin Kondom

EXS Nano Thin Kondom

Kolla priset hos:

Mått:191 x 53 mm.
Tjocklek:0,045 mm.
Prisklass:Billig

Denna variant är snarlik den ovan och erbjuder ett fullgott skydd med en mycket tunn kondom. Tjockleken är även här ca 0,045 mm och detta ger en naturlig och härlig känsla. Den stora skillnaden är att denna variant dock är behandlad med glidmedel i form av silikon.

För dig som är ute efter en riktigt tunn kondom med glidmedel kan detta alltså vara ett bra alternativ. Även detta är en riktigt billig modell där du kan köpa storpack som ger ett bra pris per kondom. Detta är därför en produkt vi varmt rekommenderar.


EXS Delay Endurance Kondom

EXS Delay Endurance Kondom

Kolla priset hos:

Mått:190 x 54 mm.
Tjocklek:0,07 mm.
Prisklass:Medel

EXS delay är en kondom som kan passa dig som har problem med för tidig utlösning. Med hjälp av bedövande ämnen i kondomen kommer denna att få penis att helt enkelt ta längre tid på sig till utlösning. Detta kan vara ett fantastiskt alternativ om du och din partner till exempel har problem med att ni inte får orgasm samtidigt, eller att ni helt enkelt tycker att samlaget är för kort.

I övrigt är kondomen gjord av latex och behandlad med ett silikonbaserat glidmedel för ett smidigt samlag och en naturlig känsla.

Prismässigt blir denna kondom lite dyrare än de billigaste modellerna, men absolut inte den dyraste. Den kan därför vara väl värd att prova för dig som helt enkelt vill förlänga samlaget och motverka för tidig utlösning.


Passante Inifinity Delay Kondom

Passante Inifinity Delay Kondom

Kolla priset hos:

Mått:190 x 53 mm.
Tjocklek:0,07 mm.
Prisklass:Medel

Även detta är en kondom som innehåller en liten mängd lokalbedövande medel och som därför kommer att fördröja utlösningen och helt enkelt få det roliga att vara längre. Den liknar kondomen ovan i de flesta avseenden och kan därför vara ett bra alternativ till denna. Även priset är liknande och denna kondom hamnar någonstans i mitten om priser jämförs.

Värt att nämna är att denna modell innehåller ett glidmedel som är spermiedödande. Detta gör att du kan känna dig extra säker på att ni undviker graviditet.


Durex Mutual Climax

Durex Mutual Climax

Kolla priset hos:

Mått:180 x 56 mm.
Tjocklek:0,07 mm.
Prisklass:Premium

Detta är en modell som är avsedd att se till att både man och kvinna får en få härlig upplevelse som möjligt. Kondomen är ribbad och knottrig på utsidan för att öka kvinnans njutning och förstärka hennes orgasm.

Dessutom är den precis som kondomerna ovan försedd med ett lokalbedövande medel som fördröjer mannens orgasm och detta kan göra att hans orgasm även den blir mer kraftig.

Om du och din partner har problem med samlivet, om det alltid är du som man som kommer först eller om ni helt enkelt bara vill prova något nytt kan detta vara ett alternativ att rekommendera.

Prismässigt befinner sig även denna kondom någonstans i det övre mittenskiktet. Värt att nämna är att den inte bör användas om kvinnan är gravid eller ammar.


RFSU Profil

RFSU Profil

Kolla priset hos:

Mått:185 x 53 mm.
Tjocklek:0,06 mm.
Prisklass:Billig

Detta är Sveriges mest sålda kondom och det har sina anledningar. RFSU har noga tänkt till kring det mesta när man utformat denna produkt och den är ett bra alternativ för de allra flesta.

185 mm lång och 53 mm bred passar den de flesta medelstora penisar. Kondomerna är behandlade med rikligt med glidmedel, vilket ger chansen till ett bekvämt samlag för båda parter.

Toppen på denna variant är insvängd för att passa penis så bra som möjligt och följa kroppens naturliga former.

Detta är också ett billigt alternativ och denna modell gör att du kan få flera riktigt bra kondomer till ett bra pris. Om du inte riktigt vet vad du ska välja när du ska köpa kondom kan detta vara en bra plats att starta på.


RFSU Thin

RFSU Thin

Kolla priset hos:

Mått:185 x 53 mm.
Tjocklek:0,05 mm.
Prisklass:Billig

Denna kondom är nästan exakt som RFSU profil men med undantaget att den är tunnare. För dig som vill ha en närmare känsla kan detta därför vara alternativet.

RFSU själva marknadsför modellen med att säga att den nästan känns som att ha sex utan kondom. Det kanske är något överdrivet, men det är definitivt en tunnare kondom än deras standardvariant.

Denna modell är lite dyrare än standardvarianten, men är definitivt en av de billigare modellerna på kondom som finns att tillgå i stort. Även denna är behandlad med ett silikonbaserat glidmedel och har måtten 185 gånger 53 mm.


My Size Kondom

My Size Kondom

Kolla priset hos:

Mått:Mellan 45-72 mm bredd & 160-223 mm längd
Tjocklek:0,05 – 0,06 mm.
Prisklass:Premium

My Size är en kondom som har den stora fördelen att den kommer i en mängd olika storlekar för att passa just din penis.

Från en bredd på 45 mm upp till och med 72 mm finns det en storlek som passar för alla. På så sätt kan du prova dig fram och hitta den storlek på kondom som passar absolut bäst för just dig. Denna kondom är precis som de flesta tillverkad i latex.

Deras största kondom är hela 22,3 centimeter lång och en bredd på 7,2 cm. Det gör kondomen anpassad för en omkrets på hela 15-16 cm!

Med en tjocklek på bara 0,05 mm är den här modellen också tunnare än de flesta standardkondomer, för en mer naturlig och härligare känsla. Även utsidan på kondomen är designad för att vara så behaglig mot huden som möjligt så att båda parterna får en så bra upplevelse som möjligt.

My Size kondomer är behandlade med lite glidmedel, men för den som vill ha lite mer glidmedel på sina kondomer kan det vara bra att köpa till lite extra. Detta är en av de dyrare kondomerna på marknaden.


Sinful Regular Kondomer

Sinful Regular Kondomer

Kolla priset hos:

Mått:185 x 53 mm.
Tjocklek:0,06 – 0,08 mm.
Prisklass:Billig

Detta är Sinfuls standardmodell som är designad för dig som vill ha en enkel kondom som funkar för de allra flesta. Kondomerna kommer i storpack och blir därför oerhört billiga per styck. De har standardmåtten 185 gånger 53 mm och är 0,6 –0,8 mm tjocka. Detta gör dessa kondomer från Sinful till ett bra alternativ för dig som vill ha en bra standardkondom till ett bra pris.

De är preparerade med lite vattenbaserat glidmedel och många upplever nog att det behöver tillsättas lite till för att samlaget ska bli så behagligt som möjligt. Kondomerna är gjorda av latex.


Skins Ultratunna Kondomer

Skins Ultratunna Kondomer

Kolla priset hos:

Mått:190 x 52 mm.
Tjocklek:0,055 mm.
Prisklass:Billig – Medel

Med en tjocklek på 0,055 mm är detta absolut en tunn kondom, men inte den tunnaste på marknaden. Kondomen är tillverkad i latex och har måtten 190 gånger 52 mm.

Detta är en av de billigare kondomerna som jämförs i denna guide, men inte den billigaste. Är du ute efter en tunn kondom till ett bra pris kan denna modell därför vara ett alternativ.


London Extra Stora Kondomer

London Extra Stora Kondomer

Kolla priset hos:

Mått:215 x 57 mm.
Tjocklek:0,06 mm.
Prisklass:Billig

Om du är ute efter en extra stor kondom kan detta vara alternativet för dig. Kondomerna kommer i stora förpackningar och blir därför relativt billiga per styck. De är också behandlade med glidmedel.

En sak som är extra bra med denna modell är att de har en hållbarhet på upp till fyra år. Det är därför inga problem att köpa på dig ett ordentligt lager så att du alltid har hemma.


Passante Feel Ultra Thin Kondomer

Passante Feel Ultra Thin Kondomer

Kolla priset hos:

Mått:190 x 52 mm.
Tjocklek:0,053 mm.
Prisklass:Billig

Detta är en tunn kondom som med sina 0,053 mm i tjocklek ger en naturlig känsla. Den har många goda recensioner och många nöjda kunder på flera olika plattformar. Dessutom är den ett billigt alternativ som passar de allra flesta penisar.

Faktum är att detta faktiskt kan vara den absolut mest prisvärda produkten för dig som är ute efter en tunn kondom till ett rimligt pris. Den är tillverkad i latex och behandlad med ett silikonbaserat glidmedel.


Vad är kondomer gjorda av?

Det finns ju flera olika ämnen som kondomer kan vara gjorda av, men det absolut mest vanliga är latex, vilket är en typ av gummi.

Latexfria varianter finns också och de är för det mesta gjorda av någon annan typ av gummi eller plastliknande ämne som till exempel polyisopreme eller polyuretan.

Kan man vara allergisk mot latex?

Ja man kan vara allergisk mot latex. Man brukar räkna med att någonstans mellan 1 och 2 procent av hela Sveriges befolkning har en allergi mot detta ämne. Det finns studier som pekat på att ännu fler än så är allergiska, och att siffran bland den allmänna populationen kan vara så hög som 4,3%. Bland sjukhuspersonal och liknande är siffran högre.

Latex är ofta framtaget från ett speciellt gummiträd och det är allergin mot detta träd som brukar orsaka reaktion. Latex som är framtaget på syntetisk väg brukar inte lika ofta orsaka problem.

Allergin i fråga kan ta sig flera olika uttryck och leda till olika symptom. Bland annat kan man få utslag och blåsor. Det kan också vara mer likt en pollenallergi, med rinnande näsa och snuva och i vissa fall till och med problem med luftvägarna.

Att utveckla en allergi mot latex är vanligast om du ofta exponeras för detta ämne. Detta kan till exempel ske i en vårdmiljö där man ständigt har på sig handskar av latex. Du bör dock inte oroa dig för att utveckla en latexallergi enbart för att du använder kondomer gjorda av detta ämne.

Denna exponering är ganska liten jämfört med att under flera års tid exponeras för latex under ett helt arbetspass varje dag. Även människor som har andra allergier löper en större risk att utveckla allergi mot latex.

Om du misstänker att du har en latexallergi kan du enkelt göra ett allergitest. Detta görs ofta i form av ett så kallat pricktest, där du exponeras för olika typer av allergener för att se vilka du tål och inte. Detta kan till exempel göras på regionens vårdcentraler, men det finns också privata kliniker och anläggningar som erbjuder denna typ av tester.

Hur säkra är kondomer?

Ibland brukar man lite cyniskt säga att det enda säkra preventivmedlet är avhållsamhet. Det skyddar både mot sjukdomar och ofrivillig graviditet. Men det är givetvis inget som är önskvärt för de flesta (åtminstone inte våra läsare).

En korrekt använd kondom skyddar till cirka 98% mot graviditet. För att skydda mot graviditet finns det ännu säkrare val, till exempel p-stav.

Kondomen har dock fördelen att den även skyddar mot olika typer av könssjukdomar. Det är därför det preventivmedel som rekommenderas för de allra flesta. Det är dessutom smidigt, har generellt inga bieffekter på hälsan och är praktiskt och funktionellt.

Kan man bli gravid även om man använder kondom?

Det enkla svaret på denna fråga är att: ja det händer att människor blir gravida även fast kondom används. En undersökning visar till exempel att av 100 par som använde kondom blev 2 gravida.

En optimistisk syn på detta är att kondom inte bara skyddar till 98 procent eftersom dessa par troligen hade samlag många gånger under denna tid, vilket RFSU påpekar.

En cyniker skulle kunna säga som organisationen Planned Parenthood, som menar att siffrorna istället skulle kunna vara så höga som 15% risk för graviditet, eftersom väldigt många inte använder kondomen korrekt.

Att använda kondom korrekt innebär att:

  • Den används vid varje typ av sexuell aktivitet (vaginal, anal, oral).
  • Den används från början till slutet av samlaget och är på under hela akten.
  • Den är rullad hela vägen till penisroten och det förekommer ingen hud-mot-hud-kontakt vid könsorganen.

Den vanligaste anledningen till att man blir gravid när man använder kondom är att kondomen spricker. Detta upptäcks i de allra flesta fall och genom att då ta någon typ av akut preventivmedel minskar man riskerna ytterligare för graviditet.

Vill man ha ett extra bra skydd kan man till exempel använda en kondom med ett spermiedödande glidmedel.

Sammanfattningsvis ger kondomen ett mycket gott skydd mot graviditet och om du ser till att använda den på rätt sätt och vara vaksam på att den inte spricker kan du känna dig ganska säker.

Våga prova dig fram

Att hitta rätt kondom kan vara utmanande och du kanske fortfarande känner att du inte vet vilken du ska välja. Att veta hur en kondom kommer att kännas, eller passa, kan vara svårt innan du provat den.

Kanske kommer en extra tunn kondom göra att samlaget blir så mycket bättre för er båda, eller kanske kan en lite större eller tjockare kondom passa bättre för just dig?

Kondomen kan göra stor skillnad för samlivet och att våga prova för att hitta det absolut bästa för just dig är oerhört viktigt.


Kolla in flera tips på intressanta vuxenleksaker!

Alexandra Gustafsson

Jag är en av grundarna till Njutningsguiden.se och jag drivs av min omättbara hunger efter nya erfarenheter. Konstant nyfiken och lever efter mottot att livet är till för att njutas av.

Senaste inlägg