Bästa erotiska spelet 2024: Kortspel, brädspel och tärningsspel om sex


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ta in spel i sängkammaren, är ett sätt att förhöja spänningen och göra sexlivet lite mer lekfullt. Det finns många olika sexspel och de flesta är anpassade för par som vill leka och utmana varandra sexuellt. Vi har testat en mängd olika sorter och här listar vi de bästa erotiska spelen för vuxna just nu!

Par spelar sexspel som sällskapsspel

Vilket är det bästa erotiska vuxenspelet?

En storfavorit hos oss, och även ett av de mest populära sexspelen bland svenska par, är Monogamy Game. Det är otroligt rikt på utmaningar och belöningar som ger mycket valuta för pengarna, och mycket att utforska hos varandra.

Monogamy Game

En annan favorit är Fifty Days of Play och Fifty Nights of Naughtiness. Det är två spel i en serie, som båda innehåller 50 utmaningar. Det räcker länge och de olika äventyren finns i olika nivåer som passar både oerfarna och riktigt syndiga par. Ett äventyr väl värt att uppleva ihop med din partner!

Fifty Days of Play Erotiskt Spel

Fifty Nights of Naughtiness

Om du bara vill prova något simpelt och billigt för att se om sexspel passar er, kan vi rekommendera att beställa hem lite erotiska tärningar. Det finns väldigt många sorter att välja mellan, och de är enkla att förstå och går snabbt att komma igång med. Mysiga till förspelet!

Erotiska tärningsspel sexspel med tärningar

Recensioner av 11 sexspel av olika sorter

Här kommer lite närmare beskrivning av de olika spelen vi fått möjlighet att titta närmare på. Det innefattar vuxenspel av olika sorter:

 • Brädspel / sällskapsspel
 • Tärningsspel
 • Kortspel
 • Roulettespel
 • Spel med bondageleksaker

Monogamy Game

Monogamy Game

Kolla priset hos:

Monogamy är ett av de absolut mest populära brädspelen för par. Originalversionen är på engelska, men spelet finns även på svenska. Kolla noga innan du köper så att du får den version du vill ha.

Spelet är tänkt att upplevas av par och gör sig allra bäst när ni är trygga med varandra. Det blir ett sätt att lära känna varandra bättre, samtidigt som ni får prova på nya spännande utmaningar.

Monogamy spelas i flera nivåer, för att bli allt mer fysiskt och intimt ju längre ni kommer. Vissa tycker att inledningen är lite för ”vanilj”, då det handlar mycket om att ställa frågor och lära känna varandra. Men tanken är att det ska vara ett långsamt och utdraget spel, som sakta bygger upp en stämning. Inget för den som har bråttom och vill ha ”action” direkt.

Själva spelet fungerar som ett klassiskt brädspel med tärning och pjäser som flyttas runt på en spelplan. Det är anpassat för heterosexuella par med särskilda kort för Henne och Honom. De innehåller både frågor och utmaningar med varierande milda eller heta sexuella handlingar som ska utföras.

När någon vinner spelet får personen ta ett så kallat fantasikort. Det innehåller en upplevelse som ni sedan har tillsammans. Det är förstås viktigt att ha förtroende för varandra och att ingen känner något tvång, då vissa upplevelser kanske inte passar alla.

Den stora tjusningen med spelet är att det innehåller en så stor bredd av frågor och utmaningar. Det ger mycket nöje för pengarna och kan absolut upplevas tillsammans vid flera tillfällen, för nya spännande upplevelser. Spelet är prisbelönt, och det finns goda skäl till att det blivit så populärt! Monogamy är ett av de bästa sexuella brädspelen på marknaden!


Fifty Days of Play Erotiskt Spel

Fifty Days of Play Erotiskt Spel

Kolla priset hos:

Det här spelet är inspirerat av den populära filmen Fifty Shades of Grey. Det är ett enkelt koncept: 50 hemliga kuvert med instruktioner till olika scenarion som ska upplevas eller bli en överraskning till din partner. Denna variant har fokus på rollspel med dominans, undergivenhet och sexiga scenarion. Det finns även en liknande variant från samma företag som har mer fokus på njutningen, den skriver vi om längre ner.

Kuverten i Fifty Days of Play har olika färger, vilket indikerar olika nivåer av intensitet. De ljusa färgerna har en mer oskyldig karaktär, och de svarta kuverten innehåller utmaningar med väldigt erotiska scenarion att upplevas.

Många av utmaningarna är väldigt originella och kommer definitivt att leda till att ni testar nya saker, och lär känna varandra på nya sätt. Det innehåller allt ifrån förföriska utmaningar, till lättare dominanslekar.

Spelet kostar inte särskilt mycket och brukar räcka länge, eftersom ni endast tar något kort då och då. Det blir som en liten krydda i vardagen att överraska varandra med. Perfekt för par som bestämt sig för att prova något nytt och vill hitta lite inspiration i vardagslivet.

Vi gillade Fifty Days of Play, även om de ”snällare” korten inte gav oss så jättemycket. Men det är samtidigt bra att det finns nivåer för alla. Vissa av de mer avancerade förslagen var väldigt spännande och fick oss att uppleva helt nya saker tillsammans. Allt som allt är spelet helt klart värt pengarna enligt oss!


Fifty Nights of Naughtiness

Fifty Nights of Naughtiness

Kolla priset hos:

Det här spelet kommer från samma tillverkare som Fifty Days of Play. Detta kan bäst beskrivas som spelets syndiga kusin, med lite mer fokus på den erotiska njutningen.

Precis som i det andra spelet får du här 50 kuvert, uppdelat i 5 olika färger, med olika nivå av ”syndighet”. Enkelt förklarat består spelet av olika utmaningar av mer eller mindre äventyrliga slag som ska utföras. Vissa utmaningar kan ni göra direkt, medan andra är tänkta att planeras in så att den ena partnern kan överraska den andra senare under veckan.

De olika nivåerna varierar från ganska harmlösa och romantiska utmaningar, ända upp till riktigt snuskiga och erotiskt laddade förslag. Vi tror att det här spelet är en bra utmaning för folk som gärna vill prova lite nytt, men kanske har varit lite försiktiga och blyga inför sin partner. Det är en perfekt inlärningskurva att börja med de lättare, för att sedan eskalera till allt mer vågade fantasier.

För par som redan har ett snuskigt sinnelag kanske spelet inte tillför så mycket, då det känns någorlunda riktat mot nybörjare. Men överlag tror vi att de flesta kommer att tycka det är spännande. Det är någonting kittlande med att öppna en ny utmaning.

En stor fördel med både det här, och det andra Fifty Nights-spelet, är att de räcker länge. Ni använder vanligtvis bara ett kort åt gången, och tar sedan ett nytt när det är dags att införa ett nytt spännande element i det romantiska livet. Det är ett spel som är tänkt att tillföra en ökad spänning i vardagen, vilket är väldigt tilltalande för många.

Vi gillar Fifty Nights of Naughtiness och kan varmt rekommendera det till par som vill ta små steg mot det lite mer erotiska i sitt sexliv.


Oral Fun Game

Oral Fun Game

Kolla priset hos:

Det här spelet kommer från det brittiska företaget Creative Conceptions, som ligger bakom en stor mängd brädspel på sextemat. I det här spelet är det precis som namnet avslöjar, de orala lekarna som står i fokus.

Spelet är utformat som ett klassiskt brädspel, där de olika rutorna längs vägen innehåller olika sorters utmaningar som ska utföras. Några av utmaningarna kändes lite fjantiga om vi ska vara ärliga, men de flesta innehåller trevligheter som har med att slicka, suga, kyssa och så vidare, att göra.

Det är en bra variation på utmaningarna och är ett kul spel för par som vill ha en utdragen stund med mycket retfulla och förföriska lekar, med fokus på oral njutning. Många av utmaningarna kräver vissa hjälpmedel som kan vara bra att ha förberett, eller åtminstone ha tillgång till hemma såsom:

Spelet är roligast de första gångerna, då spänningselementet finns hela tiden och du inte vet vad som ska komma på korten. Varje kort har en unik utmaning för Henne och Honom.

Överlag är Oral Fun Game ett riktigt trevligt spel, särskilt för par som inte är blyga inför varandra. Det kan bli en riktigt trevlig stund som ett busigt, långt och utdraget förspel. När ni väl gått i mål i spelet, kommer ni förmodligen vara sugna på att öka takten och börja njuta av varandra på riktigt.


A Year of SEX Kortspel

A Year of SEX Kortspel

Kolla priset hos:

Det här är ett kortspel som i praktiken fungerar som en guide eller inspiration till dig som vill pröva nya sexställningar. Det går att spela på tre olika sätt, och de olika korten innehåller sexställningar av olika svårighetsgrad. De kommer med bra illustrationer och instruktioner som gör det lätt att förstå och testa positionen.

Själva sexet kommer att bli lite hattigt och avbrytas mellan positionerna, men samtidigt är det ett kul sätt att få prova nya tekniker. Det ni gillar kan ni sedan plocka in i den vanliga arsenalen sen och använda under sexakten när som helst. Se det lite som en sexskola där ni tillsammans lär er och provar nytt.

A Year of SEX var överraskande kul och passar bäst för par som känner varandra väl och inte är blyga att ligga med lampan tänd, om vi säger så. Utöka era kunskaper och finn ny inspiration, med det här trevliga kortspelet!


Erotiska tärningar

Erotiska tärningsspel sexspel med tärningar

Kolla utbudet hos:

Tärningsspel med erotiska utmaningar är ett av de billigaste, enklaste och mest populära sexspelen. Det är lätt att spela, tar nästan ingen plats att förvara och går snabbt att komma igång med.

Det finns lite olika typer av tärningsspel, med olika teman och utmaningar, men konceptet är ungefär detsamma:

 • En tärning säger vad som ska göras (slicka, pussa, massera etc.)
 • En tärning berättar vilken kroppsdel
 • Ibland finns en tredje tärning som säger till exempel på vilket sätt (förföriskt, dominant, långsamt etc.) eller vilken plats, eller med vilka hjälpmedel och så vidare. Det finns en hel del olika varianter.

Tärningar är ett kul sätt att snabbt ge varandra lite utmaningar. Det passar bäst för par som kan bjuda lite på sig själva. Ibland kan det bli sexigt, ibland mer komiskt. Men det brukar vara en trevlig stund och passar som förspel för par som inte är alltför blyga i sängkammaren.

Erotiska tärningar är ett bra sätt att prova på som första introduktion till sexspelens värld. Det kostar inte särskilt mycket och brukar vara en uppskattad överraskning, perfekt för fredagsmyset.


Bedroom Battle Erotiskt Spel för Par

Bedroom Battle Erotiskt Spel för Par

Kolla priset hos:

Det här är ett nördigt men kul kortspel för par, med sexiga belöningar längs spelets gång. När vi säger nördigt, menar vi förstås detta på det mest välmenande sättet möjligt. Det är som en sorts ”Pokemon-fight” för vuxna med sexuellt tema. Vi tycker det är fantastiskt kul, men för vissa kan det eventuellt kännas lite tramsigt. Det är ett spel med humor inblandat, helt klart.

De olika korten har poäng, som sedan kan påverkas av andra kort för att höja eller sänka deras styrkor. Ni ”slåss” mot varandra i spelet och vinnaren av varje strid får sedan ta belöningskort och bestämma vilken belöning som ska ske. Givetvis är belöningarna härligt njutningsfulla, såsom 3 minuters intim massage med händer eller mun, en 5 minuters striptease eller annat skoj.

Spelet är på engelska, så det är en klar fördel om ni är bekväma med språket. Det innehåller totalt 70 olika belöningskort, med flera belöningar på varje som vinnaren får välja från.

Vi tyckte Bedroom Battle var riktigt kul, men samtidigt kan jag tänka mig att det inte passar alla. Om du vill ha en mer ”seriös” upplevelse, med rollspel, dominans eller mystik så är det här inte rätt spel. Det är en avslappnad, sexuell spelupplevelse med en lagom dos humor helt enkelt!


Truth or Dare Erotiskt Spel till Par

Truth or Dare Erotiskt Spel till Par

Kolla priset hos:

Det här är ett spel med en intressant tolkning av den gamla leken sanning och konsekvens. Truth or Dare är ett spel med ett gammalt koncept, men designat för att ge en extra erotisk touch till par som vill utmana och lära känna varandra på ett sexuellt plan.

Exempel på några av frågorna och utmaningarna som dyker upp i spelet är:

 • ”Vilken sexuell aktivitet, som du aldrig gjort med din partner, skulle du älska att få göra?”
 • ”Hitta fem av din partners erogena zoner med bara din tunga.”

Spelet finns även som ”Party Edition”. Det kan vi säga direkt att det kräver ett väldigt öppensinnat gäng som spelar för att det ska fungera. Det innefattar bland annat att olika personer i gruppen kommer att beröra och utföra lagom intima handlingar mot andra personer i gruppen. Kittlande, men definitivt inte något för alla.

Under spelets gång så samlar man poäng för väl utförda utmaningar och svar. Spelet gör sig bäst för par som är bekväma med att bjuda på sig själv och som vet att partnern inte kommer att döma eller ta illa upp.

Det som är negativt med spelet är att det inte håller särskilt bra för flera spelomgångar. När ni väl betat av frågor och utmaningar, känns det inte så värst lockande att spela det igen. Det är därför lite tunt, med ett pris lite i överkant med tanke på innehållet. Det finns dessutom bara på engelska, vilket kan vara negativt för vissa.

Truth or Dare Erotic Couples Edition är ett helt ok spel, men kanske inte spelet med bäst valuta för pengarna om vi säger så.


Let’s Talk About Sex

Let's Talk About Sex

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett spel med roliga, pinsamma och avslöjande frågor kring sex, så är Let’s Talk About Sex det du letar efter. Det kan fungera både i relationen, men kan även spelas som partyspel, till exempel på tjejmiddag eller förfest bland goda vänner.

Förutom avslöjande frågor om sex, innehåller det även:

 • Sexuella charader
 • Dryckesutmaningar
 • Bestraffningskort

Många av korten är riktigt roliga, men ibland känns det som att tillverkarna inte riktigt bestämt sig var och när spelet egentligen ska spelas. Vissa av utmaningarna som dyker upp är lite väl intima för att kunna göras bland vänner, medan många av frågorna är på lagom nivå för att bidra till fnissig partystämning tillsammans med god dryck och trevligt sällskap.

Let’s Talk About Sex är en kul idé, och trots allt värd att köpa. Men vi känner en inneboende känsla av att vi hade kunnat göra det här spelet så mycket bättre. Vem vet, det kanske kommer?


Tease & Please Sex Roulette

Tease & Please Sex Roulette

Kolla priset hos:

Det här är en samling roulette-inspirerade spel med lite olika sexuella teman. Det är ett simpelt koncept: snurra hjulet, få ett nummer och läs instruktionerna för vad som ska utföras. Det är olika sexuella utmaningar av varierande svårighet (och snuskighet). De flesta är väldigt trevliga och det är inte så tramsigt som en del andra sexspel ibland kan vara.

Spelet finns att köpa i flera olika teman:

 • Kinky – Lite hårdare tag, tänk lätt BDSM.
 • Naughty – ”Förbjudna” fantasier, sex på nya platser osv.
 • Kamasutra – För er som vill testa nya positioner, vissa är ganska avancerade.
 • Foreplay – Mjukare variant med massage och romantiskt mys.
 • Kiss – Med fokus på läppar och kyssar.
 • Love & Marriage – För långvariga par, med fokus på relationsbyggande frågor.

Alla varianter innehåller ett snurrhjul med 24 unika utmaningar. Alla instruktioner finns på flera språk inklusive svenska. Det här är faktiskt ett riktigt trevligt spel, men det som är synd är att man ganska snabbt hinner spela igenom alla utmaningar. Det är roligast i början när man fortfarande inte vet vad som döljer sig bakom de olika numren.

Hur som helst är Tease & Please Sex Roulette ett riktigt trevligt spel som helt klart är värt att prova. Många härliga utmaningar väntar, som definitivt brukar uppskattas av båda partners!


Master & Slave, Bondage And Adventure Game

Master & Slave, Bondage And Adventure Game

Kolla priset hos:

Det här är ett spel som fungerar som en utmärkt introduktion till BDSM-lekar. Det innehåller en uppsättning leksaker som kan användas för dominanta lekar och bestraffning med mera. Det finns även i en ”Deluxe-variant”, där skillnaden främst ligger i kvalitén på redskapen som är betydligt finare.

Själva spelet innehåller 24 olika kort med utmaningar och ni kan välja att antingen ha bestämda roller, eller variera mellan dominans och undergivenhet. Det är en riktigt bra uppsättning för nybörjare inom BDSM, som ett sätt att prova på.

Värt att nämna är att själva spelet går hyfsat fort att ta sig igenom, eftersom det inte är sådär jättemånga utmaningar. För att få värde av det ska ni helst även ha lite egen fantasi och använda innehållet till egna lekar. Se spelet som en inspiration och hitta de saker ni tycker om och är bekväma med. Det är ett kul sätt att utforska och hitta sina intressen och göra fantasier till verklighet.

Kom ihåg att vara tydliga mot varandra vad ni uppskattar och inte, särskilt om ni är helt nya på BDSM-området. Det är bäst att börja mjukt och se till att partnern är med på noterna, innan ni blir varma i kläderna. Att ha till exempel ett stoppord är alltid rekommenderat när det gäller lekar med inslag av tvång eller dominans.

Hur som helst är Master & Slave – Bondage And Adventure Game, ett riktigt trevligt introducerande element till hela BDSM-världen. Det kan förmodligen uppskattas av de flesta, åtminstone hos dem som gillade Fifty Shades of Grey eller liknande fantasier.


För vem passar det med erotiska sällskapsspel?

De allra flesta sorterna passar bäst för par. Ofta är de utvecklade med heterosexuella par i åtanke, men det brukar gå bra att spela även för andra typer av konstellationer än bara kvinna-man-relationer.

Vissa spel kan även utforskas med flera deltagare, för de erfarna och våghalsiga som är lagda åt det hållet. Men i de allra flesta fall upplevs dessa spel bäst mellan par som känner och litar på varandra.


Du kanske även vill spetsa till sexlivet med lite läckra underkläder. Kolla in våra tips på sexiga stringtrosor, eller förföriska catsuits!

Alexandra Gustafsson

Jag är en av grundarna till Njutningsguiden.se och jag drivs av min omättbara hunger efter nya erfarenheter. Konstant nyfiken och lever efter mottot att livet är till för att njutas av.

Senaste inlägg